Tuesday, June 3, 2008

Sex, Drugs and Video Games

Okay, you can stop the giggling now.

This is a lecture by Daniel Floyd (Savannah College of Art & Design) on the subject of sex in videogames, and why it is a necessary step to accept intimacy in videogames in much the same way we accept it in movies: a strong part of the storyline, a major factor for emotional involvement. Never mind the high-pitched not-really-Yahtzee voice.



Source: Rock, Paper, Shotgun !

2 comments:

Unknown said...

Bij momenten pikt hij wel enorm veel van Yahtzee. Bij zijn andere 'presentatie' heeft hij het over Psychonauts en dat is gewoon regelrecht overgenomen uit Zero Punctuation.

Wel leuk!

Ruben said...

Heel heel mooi. Vond dit echt interessant, maar ik zou het nog veel verder drijven!

Je moet DRINGEND eens Farenheit 9/11 spelen. Een spel die ongetwijfeld AO is gerate, omdat er sex in voorkomt. Maar het is een heel erg meeslepende adventure, die filmish verteld wordt. Het valt me altijd op dat deze adventures een laag budget hebben, weinig graphics. Spellen met goede graphics hebben meestal een heel lage plot, weinig emotie en diepgang.

En in dat opzicht is de vergelijking met film PERFECT! Toen filmmakers voor het eerst de kunst van montage doorhadden, begonnen ze met grappige filmpjes. De kracht montage bij story-telling werd pas later duidelijk. Games zitten momenteel ook in dat stadium. Op een gegeven moment worden fancy graphics geen doel, maar een middel. Een middel om intrigerende, diepe verhalen te vertellen. En op dat moment zullen games een massa-medium worden; de interactieve televisie van de toekomst.

En tot zolang blijf ik wel op zombies knallen. Ooit zal er wel een reden bedacht worden waarom die mensen mijn hersenen zo lekker vinden ;-)